Een groeiend aantal nieuwe websites worden gebouwd met eenvoudige cloud-gebaseerde hulpmiddelen zoals Edicy en Weebly tegenwoordig. Cloud betekent dat alles online is en toegankelijk is via de browser. Er is geen software geïnstalleerd. Niets hoeft worden ingesteld, gehandhaafd of verbeterd bij de klant.

“Oldskool” manier

Toch blijven veel van de webbedrijven bij het bouwen van website voor hun klanten bij de oude manier. Elke website wordt apart ingesteld, upgrades en onderhoud blijven handmatig en de IT-man moet in de buurt blijven. Er zijn situaties waarin kan dit rationeel is - bijvoorbeeld met grote webwinkels, of indien de klant zelf een software ontwikkelaar is. Maar de meeste tijd is het een verspilling van tijd en hersencellen van de klant.

Ongeveer 5 jaar geleden creëerde elk agentschap zijn eigen website editor in eigen beheer. Het werd verkocht aan elke klant, samen met de website voor een gemiddelde prijs van $ 1000. Kwaliteit was slecht en er werd zelden ge-üpgrade, het onderhoud was duur, gereedschappen waren zeer moeilijk te gebruiken. Het was een ramp.

De situatie is intussen verbeterd. Agentschappen maken gebruiki van de bekende tools zoals Wordpress, Joomla en Drupal. De kwaliteit is veel beter en elke ontwikkelaar weet hoe er mee om te gaan. Maar op deze manier websites maken is nog steeds duur qua onderhoud en moeilijk te gebruiken. Men moet nog steeds scholing hebben en de IT-man is nog steeds nodig voor upgrades en incidenteel onderhoud.

Waarom is cloud beter?

Waarom zou je vasthouden aan de oude manier? Cloud-gebaseerde website tools zijn gewoon zo veel meer rationeel:
  • Het kost bijna niets.
  • Technische kant is ingesteld en onzichtbaar.
  • Upgrades zijn automatisch.
  • Tools zijn gemakkelijker te gebruiken.

Dat is de reden waarom niet-technische mensen zich richten op de “Cloud” als ze websites willen maken op hun eigen manier. Maar als je een meer verfijnde site wilt (bijvoorbeeld met een uniek ontwerp), dan zal het niet werken. Je zet er een agentschap op, krijgt een goede service, een mooie en goed werkende website ... en een Oldskool-systeem eronder. Je wint,- en verliest er wat bij.

Waarom bij oldskool blijven dan?

Waarom mijden de meeste van de agentschappen cloud-gebaseerde web-editors?
  • Inertia. Op de dezelfde weg als u al jaren gewend bent is meer comfortabel.
  • Geen druk. Klanten voelen zich verloren in tech vraagstukken en vertrouwen op het bureau.
  • Verkeerde aannames. Ontwikkelaars denken dat het nodig is om het systeem te wijzigen voor elke aangepaste site (eigenlijk kan in de meeste gevallen alle maatwerk worden gedaan op hetzelfde systeem)
  • Liefde voor open source. De meeste van de veelgebruikte non-cloud web-editors zijn open source software. Voor de ontwikkelaars, is open source een goede manier om dingen gedaan te krijgen. Voor de eindgebruiker, is open source dat niet - het systeem moet nog ergens worden geïnstalleerd en onderhouden door een aantal deskundigen. Voor de hosting moet nog worden betaald.

Bewolkte, maar onbezorgde toekomst

Waarschijnlijk zien we een aantal grotere veranderingen op dit gebied in de komende paar jaar. Innovatieve organisaties zijn al op weg naar eenvoudige cloud-gebaseerde oplossingen, terwijl deze systemen zich verder te ontwikkelen en meer en meer complexe aanpassingen door de agentschappen toestaan.

De kans is groot dat ook Wordpress en Drupal met een soort van "ontwikkelaar- cloud-achtige oplossing,  met een gebruiksvriendelijke interface uitbreiding" gaan komen in de toelomst.

Laten we nu al deze innovatie verspreiden!
Volgende week publiceren we een kleine, maar groeiende index van bedrijven en freelancers, die ervaring hebben met het bouwen van een site voor U op een kosteneffectieve manier,  bij Edicy.
Agentschappen, wordt lid van deze beweging!

Geen commentaren

Voeg een commentaar toe

Email again:

Edicy blog

Het leven achter de simpelste web creatie tool


Recente Buzz