Innhold

Get help quickly or share tips with us in our support forums or contact us by email: support@edicy.com

Innhold

Jeg har endret innholdet på siden min, men endringene er ikke synlig for besøkende

Hvis du vil at endringene skal være tilgjengelig for besøkende, sørg for at "Publiser"-knappen nederst på siden er i "på"-tilstand (har en grønn bakgrunn, og leser som "Publisering på"). Hvis du fortsatt ikke kan se endringene, prøv å slå publisering knappen av og på igjen.
Publishing ON

Hvordan legger jeg til et bilde på siden?

Når du redigerer en side, klikker du på sett inn et bilde ikonet på tekstredigeringsprogram (den lille verktøykasse med fet, kursiv og punktet ikoner). Bildebar vil vises nederst på siden. Enten velger du fra bilder du allerede har lastet opp, eller klikk "Legg til" for å laste opp et nytt bilde. Gå tilbake til sidemalen og klikk der du vil at bildet skal stå. Nå kan du dra og slippe bilder fra bildebar.
Drag and drop image

Jeg har lastet opp noen bilder på nettsiden jeg har lagd, men når jeg ser på siden tar det veldig lang tid å vise bildene!

Når du klikker på et bilde, en bildeverktøylinje vises ved siden av teksten i verktøylinjen. Bruk automatisk bildeverktøy for å tilpasse bildet til riktig tilgjengelig størrelse, eller bruk beskjære og endre størrelse på bildeverktøylinjen, for å gjøre bildet mindre og redusere opplastingtiden.
Image toolbar

Hvordan kan jeg legge til en kobling til mine opplastede filer (bilder, dokumenter)?

For å legge til en link til noen av de opplastede filene, skriv først inn tekst som du vil gjøre om senere. Deretter klikker du på "Sett inn en lenke" knappen på verktøylinjen på tekstredigeringsprogramet. Dette vil åpne koblingsverktøyet og du begynner å skrive inn de første bokstavene i filnavnet. Der vil du bli presentert for en liste med linker til de opplastede filene. Klikk på en av dem for å bruke linken til den valgte teksten.
Link to file

Du kan også koble til filer ved å flytte en fil fra "Filer"-bar i tekstboksen (dette fungerer bare for filer som ikke er bilder).
Drag and drop link to file

Hvordan endrer jeg fargen på teksten min?

Våre designere har brukt de beste fargene for å lage de forhåndsdefinerte designene. Men hvis du ser etter noe nytt, eller føler en sterk trang til å tilpasse fargeskjemaet, kan du endre dem ved å tilpasse design, CSS-filer eller endre dem direkte i HTML-koden.

Hvordan kan jeg legge til en søkeboks på webområdet mitt?

Gå til "Webside" → "Innstillinger" og klikk "Kontodetaljer" knappen. I din "Rediger side-instillinger" side, blar du til bunnen for å se alternativet "Vis en søkeboks på webområdet mitt". Klikk på sjekk-boksen ved siden av "Aktiver søk".
Site -> Settings
Account details

Jeg har aktivert en søkeboks via webområdeinnstillinger, men ingen søkeboks vises på webområdet mitt!

Søkeboksene vises bare i Edicy-design. Hvis du har en tilpasset design, vil du ikke kunne se søkeboksen. Hvis du har en Edicy-design, klikk "Design" ikonet nederst på siden og velg design igjen for å tilbakestille det.

Er det mulig å legge til tabeller i teksten og redigere dem?

Ja, Edicy har et tabellverktøy som kan åpnes ved å klikke på "tabellverktøy" knappen på tekstredigeringsprogrammet på verktøylinjen. Etterpå kan du velge ønsket størrelse på tabellen du ønsker å legge til. Senere vil du kunne redigere tabellen ved å legge til rader og kolonner og legge data direkte inn i den.
Table tool

Hvordan kan jeg legge en You Tube video til nettstedet mitt?

På siden du redigerer, klikker du på "Sett inn en video"-ikonet i tekstredigeringsprogrammet på verktøylinjen. Deretter limes videoen inn i nettstedet eller du kan legge koden til YouTube-videoen inn i popup-vinduet. Deretter klikker du "Sett inn". Du kan også legge inn videoer fra Vimeo, Dailymotion og Metacafe.
Insert video

Kan jeg angre endringer på siden min?

Denne funksjonen kommer ganske snart, så vi vil holde deg oppdatert.

Hva er en innholdsblokk?

Content blokkområdet, kan endres fra å være et tekstfelt, et skjema eller et galleri. Det kan være flere enn én innholdsblokk i et hovedområde.
Content block

Hvordan kan jeg legge til et tekst-, galleri-, eller formområde?

Hvis du holder musepekeren rett under gjeldende innholdsområde, vil du se en meny for å velge typen ny innholdsblokk - tekst, galleri eller form.
Add new content block

Hvordan kan jeg slette et tekst-, galleri, eller formområde?

Hvis du holder musa i øvre venstre hjørne av innholdsblokken, vil du se to ikoner: en søppelbøtte og en fireveispil. Klikk søppelbøtteikonet for å fjerne innholdsblokken.
Delete content block

Hvordan kan jeg endre rekkefølgen på innholdsblokkene?

Hvis du holder musa i øvre venstre hjørne av innholdsblokken, vil du se to ikoner: en søppelbøtte og en fireveispil. Klikk fireveispilikonet for å flytte innholdsblokken rundt. Husk at du bare kan endre på rekkefølgen, der blokkene er plassert, ikke deres plassering på siden.
Reorder content block

Hva er det formskjemaet gjør?

I skjemaet kan du samle tilbakemeldinger fra de som besøker siden din, ved å la dem fylle ut skjemaer og sende det til deg.

Hvordan kan jeg legge til eller fjerne et felt i en form?

Legge til et nytt felt. Klikk i formen du ønsker feltet skal legges til, og velg type felt du ønsker å legge til, fra et skjemapanel som åpnes ved siden av verktøylinjen for tekstbehandling.


For å fjerne et felt, hold musepekeren over det øvre venstre hjørne av skjemafeltet, da vil du se ikoner dukke opp, slik at du kan endre rekkefølgen på felt (ved å klikke fireveispil), og fjern de du ikke lenger har behov for (ved å klikke det lille papirkurvikonet).
Delete form fields


Hvordan kan jeg endre eksisterende felt?

Klikk på eksisterende felt. Dette vil åpne en ekstra skjerm, hvor du vil kunne endre noen alternativer som er tilknyttet feltet.


Hvordan kan jeg få tilgang til skjemaer som fylles ut av nettstedets besøkende?

Du kan se skjemaene i "Webside" → "Innstillinger" → "billetter". Eller du kan få dem sendt til din e-post ved å endre "Varslingsinnstillingene" på siden som åpnes når du klikker på "Se alle billetter".
See all tickets
Du kan også se posten i bloggen når du klikker på skjemaområdet og velg "Edit form innstillinger "ikon i form verktøylinjen. Klikk på "Vis oppføringer" for å vise dem alle.
Show entries


Hvordan kan jeg legge en link til siden min?

Velg teksten du vil gjøres om til en kobling, og klikk på "Sett inn en lenke"-verktøyet (det bindersikon). Skriv inn i boksen for koblingsverktøyet, adressen til en ekstern side, en e-postadresse, et navn av sub-side eller et navn på en opplastet fil, og klikk på høyre kobling i forslaget for å bruke den. Du kan også avbryte prosessen ved å klikke på "Lukk"-knappen.
Link to page

Hvordan kan jeg redigere eller fjerne en eksisterende kobling?

Klikk på eksisterende kobling, og du ser en boble med "Rediger" og "Fjern" alternativene. Klikk på "Rediger" for å redigere denne linken og "Fjern" for å fjerne den.
Remove a link

Hvordan kan jeg få en lenke til og åpnes i et nytt vindu?

I koblingsverktøyet kan du se et kjedeikon med grønne piler ved siden av hvert koblingsforslag. Klikk på kjeden for å få linken til og åpnes i et nytt vindu, eller klikk på linkens navn slik at det åpnes i samme vindu.
Open the link in new window

Hvordan kan jeg knytte en link til et bilde?

Klikk på bildet og klikk på "Sett inn en lenke"-verktøyet (bindersikon). Nå kan du angi målet for koblingen.
Make linking image

Er det en mappe hvor jeg kan se mine bilder og filer?

Du kan se alle de opplastede bildene når du legger til "/photos" til webområdets url, f.eks mysite.edicypages.com/photos og alle filene dine når du legger til "/files", f.eks mysite.edicypages.com/files.

Hvordan kan jeg sette inn et bilde, slik at teksten brytes rundt det?

Etter at du drar et bilde inn i et tekstområde, er teksten ikke pakket rundt det som standard. Du kan bryte tekst rundt bildet ved å samkjøre bildet til venstre eller høyre.
Wrap text around image
Klikk på bildet og velg "Align" verktøyet fra tekstredigeringsprogrammets verktøykasse. Velg bildestilling (til venstre eller høyre). Du får ikke sentrert bildet, fordi HTML-standarden ikke støtter det. For å sentrere et bilde på siden, må du også velge noe tekst før og etter bildet før du bruker ”Align” verktøyet til å sentrere det.

Hvordan kan jeg endre størrelsen på bildene mine?

Etter at du har dratt et bilde inn i et tekstområde, er du i stand til å manipulere det (endre størrelse, beskjære, rotere, restaurere originalen). Når du klikker på bildet åpnes et ekstra bildeverktøy ved siden av verktøykassen. Klikk på "Endre størrelsen på bildet"-verktøyet vil begynne å skalere det valgte bildet. Du kan endre størrelsen på det ved å dra i hjørnene. Du kan også klikke på "Tilpassing"-knappen for å tilpasse bildet til gjeldende tekstområde. Trykk på "Søke" for å lagre den nye størrelsen eller "Avbryt" for å avbryte endringen.
Resize image

Resize image - properties menu
NB! Dette verktøyet fungerer på det opprinnelige bildet for å endre bildet sin fysiske størrelse og dimensjon. Dette betyr at dersom den samme filen er omtalt et annet sted på din side, vil det også endres.

Hvis du ikke vil endre den fysiske størrelsen på filen, men bare skjermstørrelsen (nedlasting størrelsen på filen forblir den samme) Da kan du angi størrelsen ved å klikke på "Bilde egenskaper"-verktøyet. Skriv inn den nye størrelsen på bildet i denne verktøykassen og trykke på "Søke" for å lagre endringene.

Hvordan kan jeg beskjære bilder?

Etter at du har lagt til et bilde i et tekstområde, kan du manipulere det (endre størrelse, beskjære, rotere, restaurere originalen). Klikker du på bildet åpnes bildeverktøykassen. Klikk på "Beskjær bilde" verktøyet for å starte beskjæring. Den lar deg velge et område av bildet du kan beskjære ved å dra med håndtakene som du kan se i hjørnene. Trykk på "Søke" for å bruke beskåret området eller "Avbryt" for å avbryte.
Crop the image
Crop the image
NB! Dette verktøyet fungerer mot det originale bildet og endrer den fysiske størrelsen og dimensjon på filen for å gjøre det mer optimalt å laste ned for de besøkende. Dette betyr at dersom den samme filen er omtalt et annet sted på siden din, vil det også endres.

Når du endrer størrelsen eller beskjærer et bilde, endrer det størrelsen på det samme bildet hvis det er brukt på en annen side.

Bildeverktøyet (endre størrelse, beskjære og rotere) fungerer mot det originale bildet, og endrer fysisk størrelse og dimensjon på filen for å gjøre det mest mulig optimalt å laste ned for de besøkende. Hvis den samme filen er brukt et annet sted på nettstedet ditt (i enkelte andre tekstområder, i galleriet etc) så vil det bli berørt også.

Hvis du vil bruke det samme bildet med forskjellig størrelse på forskjellige steder av websiden, må du laste opp mer enn en kopi av bildet på webområdet ditt. Hvis du uheldigvis har endret størrelsen eller beskåret bildet så kan du alltid gjenopprette det opprinnelige bildet hvis du klikker på det i tekstområdet og velg "Gjenopprette bilde fra original" verktøyet fra bildeverktøykassen.
Restore original image

Jeg lastet opp noen bilder til siden min som ser fine ut i Firefox, men de forsvinner i IE (rødt kryss vises).

Problemet er at Internet Explorer bare støtter RGB mens bilder som IE ikke viser nok er i CMYK. Løsningen er å konvertere bilder som IE ikke viser til RGB. Du kan gjøre det i Photoshop eller annen programvare for bilderedigering. Velg "Bilde" → "Modus" → "RGB farge". Ikke glem å lagre bildet og laste det opp igjen til Edicy-kontoen.

Hva er de beste bildeformatene for websiden?

Det er trygt å bruke bildeformatene JPG, PNG og GIF fordi de støttes av alle de viktigste nettleserne. Unngå å bruke formater som BMP og TIFF fordi de samme bildene med samme kvalitet i disse formatene, for det meste er mye større enn JPG, PNG og GIF-filer.

Hvordan kan jeg legge bilder til galleriet mitt?

Når du har opprettet et galleriområde (se hvordan du kan gjøre det), klikk på området (der du kan se teksten "Dette galleriet er tom") og Edicy vil åpne "Filer"-delen. Nå kan du dra og slippe bilder til galleriet.
Add image to gallery

Hvordan kan jeg slette bilder fra galleriet mitt?

Hold musen over bildet du vil slette, og du vil se at et papirkurvikon vises. Klikk på ikonet og bekreft din beslutning.
Delete image from gallery

Kan jeg legge det samme galleriet til en annen side?

Du kan ikke kopiere og lime det eksisterende galleriet til en annen side, men du kan bruke filen filtreringsalternativ for å gjøre det enklere å lage et galleri med samme innhold. Åpne "Filer" nederst på siden og du kan se en drop-down filter under "Tilføy"-knappen. Velg navnet på ditt eksisterende galleri som et filter og dra alle bilder til det nye galleriet.

Jeg har lastet opp mange filer. Er det en måte å søke i dem?

Vi har ikke en sorterings- eller søkefunksjonalitet ennå, men det er et alternativ for å filtrere filer etter opplastingsdato og etter mediasamlinger (hvert galleri er en mediasamling). Åpne "Filer" linjen nederst på siden og du kan se et filter i rullegardinmenyen under "Tilføy". Velg filteret du ønsker.
Filter by

Jeg har lagt til innhold på nettstedet mitt, og nå vises det på hver side!

Dette betyr at du har lagt innholdet til en av de to cross-site-elementer - sidenavnet eller nettstedets bunntekst. Edicy viser webområdets navn og bunntekst på hver side slik at du slipper å skrive bedriftens navn og kontaktopplysninger om og om igjen. For å hindre at innholdet vises på hver side kan du bare kopiere den inn i et vanlig tekstområde. Finn ut hvordan du oppretter et nytt tekstområde her.

Hvordan kan jeg legge ytre ting som bruker JavaScript (Google AdSense, Twitter etc) til webområdet mitt?

Den sikreste måten er å tilpasse design og legg widget-koden direkte i designets layout. Dette hindrer problemer med koden som genereres når widget-scriptet blir lagret i et synlig tekstområde. Noen widget som bruker JavaScript forårsaker ikke dette problemet, og kan legges inn i et tekstområde via "Sett inn en video / Embedded code"-ikonet i tekstredigeringsprogrammets verktøykasse. Vi håper å få det til å fungere for alle widgetene snart.