Website

Get help quickly or share tips with us in our support forums or contact us by email: support@edicy.com

Website

Hvordan kan jeg administrere innstillingene på webområdet mitt?

For å få tilgang til nettstedet ditt, gå til "Webside" → "Innstillinger".

Hvordan kan jeg endre navnet på nettstedet mitt?

Når du først har logget inn i Edicy, vil du se en sidemal med ordene "Mitt nye område" øverst. Dobbeltklikk på det og endre det til noe du liker.
Site name
Du kan også gå til "Webside" → "Innstillinger" og klikk "Kontodetaljer" knappen for å endre det i "Rediger side-instillinger" siden. Ikke glem å klikke på "Lagre innstillinger" når du er ferdig.
Account details
Site name
Site name

Hvordan legger jeg til et favorittikon?

Gå til "Webside" → "Innstillinger" og klikk "Kontodetaljer"-knappen. Dette laster inn "Rediger side-instillinger" side. Bla nedover for å finne webområdet favorittikon delen. Klikk på "Browse" for å finne favorittikon på datamaskinen. Når du har lastet opp det, ikke glem å klikke på "Lagre innstillinger".


Hva er et favorittikon?

En favorittikon er et lite bilde (vanligvis en firmalogo) som vises i adressefeltet i nettleseren.

Hvordan kan jeg vise besøksstatistikk for webområdet mitt?

Edicy har en innebygd statistikkmodul som viser noen generelle opplysninger om besøkende på webområdet ditt. Gå til "Webside" → "Statistikk" for å se din statistikk. På statistikksiden kan du se unike besøk, sidevisninger og i tillegg et kart med plasseringen av de nyeste besøkende.
Site -> Statistics

Vi anbefaler også at du bruker Google Analytics, som er en gratistjeneste for mer detaljert og nøyaktig statistikk. Edicy har en innebygd mekanisme for å legge til Google Analytics på webområdet ditt. Les mer om det her.

Mine søk på sida gir ikke resultater. Hva bør jeg gjøre?

Edicy sitt innebygde sidesøk bruker Google Site Search for å vise resultater. Det fungerer bare hvis Google vet om området ditt. Les her hvordan du kan få webområdet ditt til å vises på Google.

Hvordan får jeg webområdet mitt til og vises i søkemotorer?

Når du har opprettet en ny nettside er det ingen måte noen, selv søkemotorer som Google, kan vite om det. Hvis du føler deg klar til å gjøre nettstedet ditt oppdagbar av søkemotorer, er den enkleste måten å bruke Google Add URL og Bing URL Submission tjenester. Men vi anbefaler at du bruker Google Webmaster Tools, en gratistjeneste som gir deg mer kontroll på hvordan søkemotorer ser området. Slik gjør du det:

Logg deg på Googles verktøy for webansvarlige - https://www.google.com/webmasters/tools/ (Du må ha en Google-konto for å gjøre dette). Legg til adressen til nettstedet ditt (www.mycompany.com) i kontoen din. Når adressen er lagt inn ber Google om bekreftelse fra deg at du virkelig er eieren av nettstedet. Du må velge "HTML-fil" som bekreftelsesmåte. Som gir deg en kode som ser omtrent slik ut: "googlef52f1d814b8972e9.html".

Du kan legge bekreftelseskoden til webområdet ditt i området egenskaper visning. Gå til "Webside" → "Innstillinger" og velg "Kontodetaljer" fra høyre meny. Bla nedover og skriv bekreftelseskoden i "HTML bekreftelsesf ilen navn:"-feltet og trykk "Lagre innstillinger". Etter det kan du fullføre bekreftelsesprosessen ved å trykke på "Bekreft" i Googles verktøy for webansvarlige.
Account details
Verify Google Webmaster Tools

NB! Husk å sette opp en korrekt adresse i Googles verktøy for webansvarlige. Hvis du vil markedsføre nettstedet med adressen som "mycompany.com", da må du legge til "mycompany.com" ikke "mycompany.edicypages.com".

Du kan lese mer om dette i bloggen hvordan du får din nettside til å vises på Google.

Når nettstedet er indeksert er du halvveis. Måten du kan få din side vist første gang som resultat av søk, er å fremme den – lenke den til populære blogger, kataloger og områder vennene dine har. Du kan også bruke Google Analytics, en gratis tjeneste, for å få detaljert informasjon om de besøkende: Hvor er de kommer fra, hvor de finner nettstedet ditt, og hva de gjør der. Se hvordan du legger til Google Analytics-koden i Edicy-området.

Hvordan kan jeg bekrefte nettstedet mitt i Google Webmaster Tools?

Vi har beskrevet prosessen i detalj her.

Hvordan kan jeg legge en Google Analytics-kode på nettstedet mitt?

Logg deg på Google Analytics https://www.google.com/analytics/ (du må ha en Google konto for å gjøre dette). Klikk på Legg til ny konto og registrere deg. Dette vil få deg en kode som ser omtrent slik ut:

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("xxxx");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>


Kopier koden og gå til du Edicy siden. Gå til "Webside" → "Innstillinger" og klikk "Kontodetaljer"-knappen. I "Rediger side-instillinger" side, blar du ned til bunnen for å se feltet "Google Analytics". Lim "Google Analytics JavaScript-kode" i dette feltet og trykk "Lagre innstillinger".
Account details
Goole Analytics code

Husk å sette opp en korrekt adresse i Google Analytics-kontoen. Hvis du vil markedsføre nettstedet med adressen som "mycompany.com", da må du legge til "mycompany.com" ikke "mycompany.edicypages.com".

Når du har lagt til Google Analytics-koden på webområdet ditt kan det ta opptil to dager før du kan se resultatet i Analytics-kontoen.

Hvor finner jeg "sitemap.xml" på området mitt?

Sitemap hjelper søkemotoren til å indeksere webområdet bedre. Edicy genererer det automatisk for deg. Legg til "sitemap.xml" i slutten av webområdets adresse, og du vil få adressen til sitemap (eg. myname.edicypages.com/sitemap.xml).