Ιστοσελίδα

Λάβετε άμεση βοήθεια ή μοιραστείτε συμβουλές στο φόρουμ υποστήριξης ή επικοινωνήστε μαζί μας στο support@edicy.com

Ιστοσελίδα

Πώς μπορώ να διαχειριστώ τις ρυθμίσεις ;

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της ιστοσελίδας  σας, κάντε κλικ στο "Settings". Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές ρυθμίσεις, όπως η "SEO", "Account", "People" or "Structure  Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα στατιστικά της ιστοσελίδας σας κάνοντας κλικ στο "Statistics" ή ελέγχοντας το "Forms".

Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα (τίτλο) της ιστοσελίδας  μου;

Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά για να Edicy, θα δείτε στο πάνω μέρος ένα θέμα σελίδας με τις λέξεις "My new site". Κάντε διπλό κλικ πάνω του για να εισάγετε ένα νέο όνομα (τίτλο). 


Μπορείτε επίσης να πάτε στο "Settings" → "SEO" και να αλλάξετε το όνομά της ιστοσελίδας (τίτλο) στο "Site name". Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο "Save settings" όταν τελειώσετε.Πώς μπορώ να προσθέσω ένα favicon;

Πηγαίνετε στο "Settings" → "SEO" και βρείτε το κείμενο "Your site does not have a favicon yet" στα δεξιά σας. Κάντε κλικ στο κουμπί "Choose file" για να βρείτε το favicon στον υπολογιστή σας. Όταν το έχετε ανεβάσει, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο "Apply".

Τι είναι τα favicon;

Τα favicon είναι ένα εικονίδιο (συνήθως το λογότυπο της εταιρείας) που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας.

Πού μπορώ να δείτε τα στατιστικά επισκεπτών για την ιστοσελίδα μου;

Το Edicy έχει ένα ενσωματωμένο module στατιστικής που δείχνει κάποιες γενικές πληροφορίες για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας . Πηγαίνετε στο "Reports"

για να δείτε επισκέψεις, προβολές σελίδων και ένα χάρτη που δείχνει τη θέση των τελευταίων επισκεπτών σας. 


Σας προτείνουμε επίσης τη χρήση του Google Analytics, η οποία είναι μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχει πιο λεπτομερή και ακριβή στατιστικά στοιχεία. To Edicy έχει έναν ενσωματωμένο μηχανισμό για να προσθέσετε το Google Analytics στην ιστοσελίδα σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η αναζήτησή για την ιστοσελίδα μου δεν μου δείχνει αποτελέσματα , τι να κάνω; 

Το ενσωματωμένο στην ιστοσελίδα εργαλείο του Edicy χρησιμοποιεί το Google Site Search για να δώσει αποτελέσματα , οπότε θα λειτουργήσει μόνο αν το Google γνωρίζει για την ιστοσελίδα σας. Δείτε πως η ιστοσελίδα σας θα εμφανίζεται στο Google εδώ .

Πώς μπορώ να κάνω την ιστοσελίδα μου να εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης;

Όταν έχετε δημιουργήσει μία εντελώς καινούρια ιστοσελίδα δεν υπάρχει τρόπος, κάποιος ακόμη και μηχανές αναζήτησης όπως το Google, να γνωρίζουν γι αυτό . Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε την ιστοσελίδα σας ανιχνεύσιμη από μηχανές αναζήτησης ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το Google Add URL και το Bing URL Submission. Όμως εμείς προτείνουμε τη χρήση του Google Webmaster Tools, μια δωρεάν υπηρεσία που σας δίνει περισσότερο έλεγχο στο πως οι  μηχανές αναζήτησης βλέπουν την ιστοσελίδα σας. Εδώ πώς γίνεται: 

Συνδεθείτε στο Google Webmaster Tools - https://www.google.com/webmasters/tools/ (χρειάζεστε ένα λογαριασμό Google για να γίνει αυτό). Προσθέστε την διεύθυνση της ιστοσελίδας σας (www.mycompany.com) στο λογαριασμό σας. Όταν η διεύθυνση προστίθεται το Google ζητά επαλήθευση από ώστε εσάς να επιβεβαιώσετε ότι είστε ο ιδιοκτήτης της. Μπορείτε να επιλέξετε “ HTML file" ως μέθοδο επιβεβαίωσης , η οποία σας δίνει έναν κωδικό που αναζητούν για παράδειγμα:. "Googlef52f1d814b8972e9.html" 

Μπορείτε να προσθέσετε τον κωδικό επαλήθευσης στο δικτυακό σας τόπο στo Site Properties. Πηγαίνετε στο “ Settings" → "SEO".

 

Εισάγετε τον κωδικό επαλήθευσης στο πεδίο "Google Webmaster Tools verification file name" και κάνετε κλικ στο "Apply". Ακολούθως μπορείτε να συμπληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης κάνοντας κλικ στο "Verify" στο λογαριασμό σας του Google Webmaster Tools. 


Υ.Γ. Θυμηθείτε να δημιουργήσει μια σωστή διεύθυνση στο λογαριασμό σας Google Webmaster Tools  . Αν θέλετε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με μια διεύθυνση όπως το "mycompany.com", τότε θα πρέπει να προσθέσετε το "mycompany.com" όχι το "mycompany.edicypages.com"

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στο blog μας  Πώς να κάνετε την ιστοσελίδα σας να φαίνεται στο Google

Μόλις το site σας είναι στο ευρετήριο είστε στα στη μέση της διαδικασίας. Ο τρόπος για να φτάσετε  την ιστοσελίδα σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι να το προωθήσετε  - να έχει λινκς από σχετικές, υψηλής ποιότητας ιστοσελίδες . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics, μια άλλη δωρεάν υπηρεσία, για να πάρει λεπτομερείς πληροφορίες για τους επισκέπτες σας: από πού είναι, πώς φτάνουν στην ιστοσελίδα σας και τι κάνουν εκεί. Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να προσθέσετε το Google Analytics κώδικα στην ιστιοσελίδα σας στο Edicy.

Πως μπορώ να επιβεβαιώσω την ιστοσελίδα μου στο Google Webmaster Tools;

Έχουμε περιγράψει την διαδικασία λεπτομερώς εδώ .

Πως μπορώ να προσθέσω έναν κώδικα Google Analytics στην ιστοσελίδα μου.

Συνδεθείτε στο Google Analytics https://www.google.com/analytics/ (χρειάζεστε λογαριασμό Google για να το πετύχετε αυτό). Κάντε κλικ στο “Add new account” και εγραφείτε . Αυτό θα σας πάρει ένα απόσπασμα του κώδικα που μοιάζει κάπως έτσι:

<script type="text/javascript">

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); 

document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

</script>

<script type="text/javascript">

try {

var pageTracker = _gat._getTracker("xxxx");

pageTracker._trackPageview();

} catch(err) {}</script>

Αντιγράψτε τον κώδικα και πηγαίνετε στην  Edicy σελίδα σας. Πηγαίνετε στο "Reports" → "More stats"


μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο "Set your Google Analytics code". Επικολλήστε τον Google Analytics JavaScript κώδικα σας σε αυτό το πεδίο και κάντε κλικ στο "Save settings". 


Θυμηθείτε να δημιουργήσει μια σωστή διεύθυνση στο λογαριασμό σας Google Analytics. Αν θέλετε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με μια διεύθυνση όπως το "mycompany.com", τότε θα πρέπει να προσθέσετε το "mycompany.com" όχι το"mycompany.edicypages.com". 

Μετά την προσθήκη του Google Analytics κώδικα στην ιστοσελίδα σας μπορεί να πάρει μέχρι και δύο ημέρες πριν αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα στο λογαριασμό σας στο Analytics.

Πού μπορώ να βρω sitemap.xml για την ιστοσελίδα μου;

To sitemap βοηθά τις μηχανές αναζήτησης για την καλύτερη ένδειξη της ιστοσελίδας σας. Το  Edicy το δημιουργεί αυτόματα για εσάς. Προσθέστε "sitemap.xml" στο τέλος της διεύθυνσης της ιστοσελίδας σας και θα πάρετε τη διεύθυνση του sitemap σας (π.χ. myname.edicypages.com / sitemap.xml).