Περιεχόμενο

Λάβετε άμεση βοήθεια ή μοιραστείτε συμβουλές στο φόρουμ υποστήριξης ή επικοινωνήστε μαζί μας στο support@edicy.com

Περιεχόμενο

Έχω αλλάξει το περιεχόμενο της σελίδας μου, αλλά οι αλλαγές δεν είναι ορατές από τους επισκέπτες.

Αυτό σημαίνει ότι η δημοσίευση είναι απενεργοποιημένη στην ιστοσελίδα σας . Για να την ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στην ενότητα "Settings" → "Page" και επιλέξτε το κουτάκι “Publish changes automatically”.

Πώς μπορώ να προσθέσω μια εικόνα σε μια σελίδα;

Όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, κάντε κλικ στο “Insert a picture” εικονίδιο στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (η μικρή εργαλειοθήκη με τα εικονίδια bold, italic and bullet point). Το image bar θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της σελίδας. Είτε επιλέξετε από τις εικόνες που έχετε ήδη ανεβάσει, ή κάντε κλικ στην επιλογή "Add" για να ανεβάσετε μια νέα εικόνα. Πηγαίνετε πίσω στο θέμα της σελίδας και κάντε κλικ στο σημείο όπου θέλετε να πάει η εικόνα . Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε την εικόνα από το image bar.

Έχω ανεβάσει μερικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα μου , αλλά βλέπω πως θέλει πολύ καιρό για να τις φορτώσει.

Όταν κάνετε κλικ σε μια εικόνα, μια γραμμή εργαλείων για την εικόνα θα εμφανιστεί δίπλα στη γραμμή εργαλείων για το κείμενο . Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αυτόματης προσαρμογής, ώστε να ταιριάζει η εικόνα με το διαθέσιμο μέγεθος, ή χρησιμοποιήστε τα εργαλεία cropκαι resize για να κάνουν την εικόνα μικρότερη.

Πώς μπορώ να προσθέσω ένα λινκ στα ανεβασμένα αρχεία μου (φωτογραφίες, έγγραφα);

Για να προσθέσετε ένα λινκ σε κάποιο από τα ανεβασμένα αρχεία πληκτρολογήστε πρώτα το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε σε λινκ . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Insert a link" στη γραμμή εργαλείων επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το εργαλείο για λινκς , Μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα του αρχείου, θα σας παρουσιαστεί μια λίστα από λινκς με τα ανεβασμένα αρχεία. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές ώστε να εφαρμόσουν τη σύνδεση με το επιλεγμένο κείμενο. 

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τα αρχεία σύροντας ένα αρχείο από το "Files" bar στην περιοχή κειμένου (αυτό δεν λειτουργεί για αρχεία εικόνας).

Πώς μπορώ να αλλάξω το χρώμα του φόντου;

Οι σχεδιαστές μας έχουνε επιλέξει τα πιο κατάλληλα χρώματα για τους σχεδιασμούς θεμάτων, αλλά για μια πιο προσωπική πινελιά μπορείτε να διαμορφώσετε το σχέδιο ή τους CSS  φακέλους, ή να αλλάξετε το χρώμα απευθείας στον κώδικα HTML.

Πως προσθέτω κουτί αναζήτησης στο site μου;

Πηγαίνετε στις «ρυθμίσεις» →  «SEO» και ενεργοποιείστε «Εμφάνισε το κουτί αναζήτησης στο site μου».Έχω ενεργοποιήσει ένα κουτί αναζήτησης μέσω των ρυθμίσεων του ιστότοπού μου αλλά δεν εμφανίζεται στον ιστότοπο.

Τα κουτιά αναζήτησης εμφανίζονται μόνο στα σχέδια του Edicy. Σε κατά παραγγελία σχέδια δεν θα μπορείτε να δείτε το κουτί αναζήτησης. Αν έχετε σχέδιο της Edicy, πατήστε το εικονίδιο «Σχέδιο» στο κάτω μέρος της σελίδας σας και επιλέξτε το σχέδιο σας ξανά για να το επαναφέρετε.

Υπάρχει κάποιο εργαλείο για να προσθέσω πίνακες στο κείμενο μου και να τους επεξεργαστώ;

Ναι, η Edicy έχει εργαλείο πινάκων , το οποίο μπορεί να γίνει προσβάσιμο πατώντας το κουμπί «εργαλείο πινάκων» στην εργαλειοθήκη του επεξεργαστή κειμένων. Μπορείτε να διαλέξετε το μέγεθος της προτίμησής σας για τον πίνακα που θέλετε να προσθέσετε. Αργότερα, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τον πίνακα προσθέτοντας γραμμές και στήλες και τοποθετώντας τις πληροφορίες άμεσα.


 Πώς βάζω ένα βίντεο του Youtube στην ιστοσελίδα μου;

Στη σελίδα που επεξεργάζεστε, πατήστε «Προσθέστε ένα βίντεο» στην εργαλειοθήκη του επεξεργαστή κειμένων. Μετά τοποθετείτε την διεύθυνση στον σύνδεσμο ή ενσωματώνετε τον κώδικα του βίντεο από το Youtube στο παράθυρο που ξεπροβάλλει και πατήστε «Εισήγαγε» . Μπορείτε να συνδέσετε επίσης βίντεο από Vimeo, Dailymotion και Metacafe.


Πως μπορώ να αναιρέσω τις αλλαγές στη σελίδα μου;

Αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται πολύ σύντομα, οπότε θα σας ενημερώσουμε.

Τι είναι το content block;

Content Block είναι η περιοχή στην οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κείμενο, μια φόρμα ή μια γκαλερί. Μπορούν να υπάρχουνε περισσότερα από ένα content block σε μια βασική περιοχή.


Πως προσθέτω μια φόρμα / γκαλερί / περιοχή κειμένου;

Αν κινήσεις τον δείκτη σου πάνω από την περιοχή ακριβώς κάτω από τη τρέχουσα περιοχή του περιεχομένου, εμφανίζεται το μενού – μπορείτε να προσθέσετε κείμενο ή γκαλερί ή φόρμα.


Πως διαγράφω μια φόρμα / γκαλερί / περιοχή κειμένου;

Αν κινήσεις το ποντίκι σου κοντά στην πάνω αριστερή γωνία του τμήματος με το περιεχόμενο, θα δεις δυο εικονίδια : ένα κάδο απορριμμάτων και ένα βέλος τεσσάρων κατευθύνσεων. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για να αφαιρέσεις το τμήμα με το περιεχόμενο. 


Πως αλλάζω την σειρά στα τμήματα με τα περιεχόμενα;

Αν κινήσεις το ποντίκι σου κοντά στην πάνω αριστερή γωνία του τμήματος με το περιεχόμενο, θα δεις δυο εικονίδια : ένα κάδο απορριμμάτων και ένα βέλος τεσσάρων κατευθύνσεων. Κάνε κλικ στο βέλος τεσσάρων κατευθύνσεων και μετακίνησε το τμήμα με το περιεχόμενο. Θυμήσου ότι μπορείς να αλλάξεις τη σειρά στην οποία τα τμήματα εμφανίζονται και όχι την θέση τους στην σελίδα. 


Τι ακριβώς κάνουν οι φόρμες;

Οι φόρμες μπορούν να συμπληρώνονται από τους επισκέπτες, επιτρέποντάς σας τη συλλογή αναδράσεων ( feedback ) για την ιστοσελίδα σας.

Πώς μπορώ να προσθέσω ή να αφαιρέσω πεδία από τη φόρμα;

Για να προσθέσετε ένα νέο πεδίο, κάντε κλικ στη σχετική φόρμα και επιλέξτε τον τύπο του πεδίου που θα θέλατε να προσθέσετε , που άνοιξε δίπλα στη γραμμή εργαλείων επεξεργαστή κειμένου.


Για να καταργήσετε ένα πεδίο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επάνω αριστερή γωνία. Θα εμφανιστούν εικονίδια  που σας επιτρέπουν 


να αλλάξετε τη σειρά των πεδίων (κάνοντας κλικ στο βέλος τεσσάρων κατευθύνσεων) και να αφαιρέσετε αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης).


Πώς μπορώ να αλλάξω τις υπάρχουσες πεδία της φόρμας;

Απλά κάντε κλικ στο υπάρχον πεδίο. Αυτό ανοίγει ένα πρόσθετο πλαίσιο , όπου μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές που σχετίζονται με αυτό το πεδίο.


Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στις φόρμες  που συμπληρώνονται από τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μου;

Μπορείτε να δείτε τις φόρμες στα "Settings" → "Forms". Ή μπορούν να σας αποστέλλονται στο e-mail σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο "Form Properties”. 

Μπορείτε επίσης να δείτε τις καταχωρήσεις όταν κάνετε κλικ στην περιοχή της φόρμας και επιλέξετε "Settings" από το αναδυόμενο μενού της φόρμας. 

Κάντε κλικ στο "Show entries “ για να τα δείτε όλα αυτά. 

Κάντε κλικ στο "success"  ή "failure" για να δώσετε περαιτέρω οδηγίες στους χρήστες συμπληρώνοντας τη φόρμα στη σελίδα σας.

Πως προσθέτω ένα σύνδεσμο στη σελίδα μου; 

Διάλεξε το κείμενο που θες να μετατρέψεις σε σύνδεσμο και κάνε κλικ στο εργαλείο «Insert a link» (Το Abc εικονίδιο). Όταν εμφανιστεί ένα πλαίσιο, γράψε μέσα την διεύθυνση ενός εξωτερικού δικτυακού τόπου, ενός email ή του ονόματος μιας υποσελίδας ή ανεβασμένου φακέλου και κάνε κλικ στον δεξιό σύνδεσμο στη λίστα προτάσεων για να το εφαρμόσεις. Μπορείς να ακυρώσεις την διεργασία κάνοντας κλικ στο «Close».


Πως κάνω edit ή αφαιρώ έναν υπάρχων σύνδεσμο;

Πάτησε τον υπάρχων σύνδεσμο για να εμφανιστεί μια φυσαλίδα με επιλογές «Edit» και «Remove».


Πως κάνω ένα link να ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο;

Στο link tool θα δεις ένα πράσινο βέλος δίπλα από κάθε υπόδειξη του συνδέσμου. Κάνε κλικ στο εικονίδιο για να κάνεις το link να ανοίξει σε νέο παράθυρο ή πάτησε το όνομα του link (τίτλος) για να το κάνεις να ανοίξει στο ίδιο παράθυρο.


Πως φτιάχνω έναν σύνδεσμο εικόνας;

Πάτησε πάνω στην εικόνα και μετά κάνε κλικ στο εργαλείο «Insert a link» (Το Abc εικονίδιο). Τώρα μπορείς να εισάγεις τον προορισμό του link. 


Υπάρχει φάκελος που περιέχει όλες τις εικόνες μου και τα αρχεία;

Μπορείς να δεις όλες τις ανεβασμένες εικόνες σου όταν βάλεις "/photos" στο URL του site, π.χ.  mysite.edicypages.com/photos, και όλα τα αρχεία σου όταν βάλεις "/files", π.χ. mysite.edicypages.com/files.

Σημείωση: Λάβε υπόψη ότι όλα τα αρχεία που ανεβάζεις στο Edicy είναι προσβάσιμα σε όλους.

Πως ευθυγραμμίζω μια εικόνα ώστε το κείμενο να την περιστοιχίσει;

Αυτό δεν συμβαίνει αυτόματα όταν σύρεις την εικόνα στην περιοχή κειμένου, οπότε χρειάζεσαι να στοιχίσεις την εικόνα αριστερά ή δεξιά . Κάνε κλικ στην εικόνα και διάλεξε το εργαλείο «Align» από την εργαλειοθήκη του text editor και στην συνέχεια διάλεξε την θέση της εικόνας (αριστερά ή δεξιά). 


Στοιχίζοντας την εικόνα στο κέντρο είναι διαφορετικό γιατί το στάνταρντ HTML δεν το υποστηρίζει : πρέπει επίσης να διαλέξεις κάποιο κείμενο .πριν και μετά την εικόνα, πριν εφαρμόσεις το εργαλείο «Align to centre».

Πως αλλάζω μέγεθος στις εικόνες μου;

Αφού σύρεις μια εικόνα στην περιοχή με το κείμενο μπορείς να την χειριστείς (resize, crop, rotate, restore original) : κάνε κλικ πάνω της για να ανοίξει η εργαλειοθήκη εικόνας (δίπλα από την εργαλειοθήκη κειμένου) και έπειτα διάλεξε το εργαλείο «Resize image» για να αρχίσεις να αλλάζεις μέγεθος στην εικόνα σύροντάς την από τις γωνίες. Κάνε κλικ στο «Apply» για να σώσεις το καινούριο μέγεθος ή πάτησε το εικονίδιο με το βέλος για να ακυρώσεις την αλλαγή μεγέθους. 


Σημείωση: Αυτό το εργαλείο δουλεύει με την αρχική εικόνα, αλλάζοντας το μέγεθος και /ή τις διαστάσεις της. Αυτό σημαίνει ότι αν το ίδιο αρχείο υπάρχει κάπου αλλού στην ιστοσελίδα σου, θα αλλάξει επίσης.


Πως κάνω περικοπή στις εικόνες;

Μόλις προσθέσετε μια εικόνα σε μια περιοχή κειμένου θα μπορείτε να την χειριστείτε (resize, crop, rotate, restore original). Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να ανοίξει η εργαλειοθήκη εικόνας και μετά επιλέξτε το εργαλείο «Crop image» για να αρχίσετε την περικοπή. Αυτό επιτρέπει να διαλέξεις ένα κομμάτι της εικόνας που θέλετε να περικόψετε σύροντας το με τους χειριστές που θα δείτε στις γωνίες. Κάνε κλικ στο «Apply» για να υποβάλλεις την περικομμένη εικόνα ή το εικονίδιο με το βέλος για να ακυρώσεις. Σημείωση. Αυτό το εργαλείο δουλεύει με την αρχική εικόνα και αλλάζει το φυσικό μέγεθος και /ή τις διαστάσεις του αρχείου για να διευκολύνει τους επισκέπτες σας να το κατεβάσουν. Αυτό σημαίνει ότι αν το ίδιο αρχείο υπάρχει κάπου αλλού στην ιστοσελίδα σου, θα αλλάξει επίσης.

Όταν αλλάξω μέγεθος ή περικόψω εικόνες, το μέγεθος της ίδιας εικόνας σε άλλη σελίδα αλλάζει επίσης.

Το εργαλείο εικόνας (resize, crop and rotate) δουλεύει με την αρχική εικόνα, αλλάζοντας το φυσικό μέγεθος και /ή τις διαστάσεις του αρχείου για να το κάνετε καλύτερο για τους επισκέπτες σας να το κατεβάσουνε. Αν το ίδιο αρχείο υπάρχει κάπου αλλού στην ιστοσελίδα σας (σε άλλη περιοχή κειμένου, σε μια γκαλερί κτλ.) τότε θα επηρεαστεί επίσης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εικόνα σε διαφορετικά μεγέθη στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να ανεβάσετε περισσότερα από ένα αντίγραφα της εικόνας. 


Αν τυχαία αλλάξατε μέγεθος ή περικόψατε την εικόνα, μπορείτε πάντα να επαναφέρετε την αρχική εικόνα κάνοντας κλικ στην περιοχή κειμένου και διαλέγοντας  "Restore image from original" στην γραμμή εργαλείων της εικόνας.

Ανέβασα μερικές εικόνες στην ιστοσελίδα μου που δείχνουν εντάξει στον Firefox, αλλά εξαφανίζονται στον Internet Explorer (ένας κόκκινος σταυρός εμφανίζεται).

Το πρόβλημα είναι ότι ο Internet Explorer (IE) υποστηρίζει μόνο το μοντέλο RGB χρώματος και οι εικόνες που ο IE δεν εμφανίζει είναι μάλλον σε CMYK. Η λύση είναι να μετατρέψεις αυτές τις εικόνες σε RGB, που μπορείς να το κάνεις στο Photoshop ή σε άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων. Διάλεξε "Image" → "Mode" → "RGB Color". Μην ξεχάσεις να σώσεις την εικόνα και να την ανεβάσεις ξανά στον λογαριασμό σου στο Edicy. 

Ποιες μορφές εικόνων μπορώ να χρησιμοποιήσω στο site μου;

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε τις μορφές εικόνων JPG, PNG και GIF γιατί υποστηρίζονται από όλα τα βασικά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μορφές του τύπου BMP και TIFF, γιατί παρόμοιες εικόνες της ίδιας ποιότητας καταλήγουνε ως μεγαλύτερα αρχεία απ’ ότι σε JPG, PNG και GIF.

Πως προσθέτω εικόνες στην γκαλερί μου;

Αφού δημιουργήσετε μια περιοχή γκαλερί (βρες πως εδώ) , κάντε κλικ πάνω της (εκεί που γράφει “this gallery is empty” ) και το Edicy θα ανοίξει το τμήμα των «αρχείων». Τώρα μπορείτε να σύρετε και να αφήσετε εικόνες μέσα στην γκαλερί σας.


Πως διαγράφω εικόνες από την γκαλερί μου;

Κινήστε το ποντίκι πάνω στην εικόνα που θέλετε να διαγράψετε και θα δείτε έναν κάδο απορριμμάτων. Κάντε κλικ στο εικονίδιο και επιβεβαιώστε την απόφασή σας.


Μπορώ να προσθέσω την ίδια γκαλερί σε διαφορετικές σελίδες;

Δεν μπορείς να αντιγράψεις και να επικολλήσεις την υπάρχουσα γκαλερί σε άλλο μέρος αλλά μπορείς ν α χρησιμοποιήσεις την επιλογή φιλτραρίσματος για να γίνει πιο εύκολο να φτιαχτεί άλλη γκαλερί με το ίδιο περιεχόμενο. Άνοιξε τη γραμμή “Files” στο τέλος της σελίδας και θα δεις ένα φίλτρο στο μενού κάτω από το κουμπί “Add”.  Επέλεξε το φίλτρο που θες.

Πρόσθεσα περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου και τώρα εμφανίζεται σε κάθε σελίδα!

Αυτό σημαίνει ότι έχεις προσθέσει περιεχόμενο σε ένα από τα δυο cross-site στοιχεία – το όνομα της ιστοσελίδας ή την υποσημείωση του ιστοχώρου. Το Edicy δείχνει το όνομα της ιστοσελίδας και την υποσημείωση σε όλες τις σελίδες και δεν χρειάζεται να γράφεις το όνομα της εταιρίας σου και τα στοιχεία επικοινωνίας ξανά και ξανά. Για να σταματήσεις το περιεχόμενο να εμφανίζεται σε κάθε σελίδα απλά αντέγραψέ το σε απλή περιοχή κειμένου. Βρες πως μπορείς να δημιουργήσεις νέα περιοχή κειμένου εδώ.

Πως προσθέτω εξωτερικά widgets που χρησιμοποιούνε JavaScript (Google AdSense, Twitter κτλ) στην ιστοσελίδα μου;

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να προσαρμόσεις το σχέδιό σου και να προσθέσεις τον κώδικα από το widget απευθείας στο ντιζάιν σας. Αυτό αποτρέπει τυχόν προβλήματα με τον κώδικα που δημιουργείται από το πρόγραμμα widget που αποθηκεύεται σε μια ορατή περιοχή κειμένου. Μερικά widgets που χρησιμοποιούν JavaScript δεν προκαλούν αυτό το πρόβλημα και μπορούν να προστεθούν σε μια περιοχή κειμένου μέσω του "Εισαγωγή βίντεο / Ενσωματωμένος κώδικας" εικονίδιο στην εργαλειοθήκη επεξεργασίας κειμένου. Ελπίζουμε να το κάνουμε να δουλεύει για όλα τα widgets σύντομα.