Bouw je eigen webpagina met Edicy

 Hoe voegt u widgets toe?

 De flexibiliteit van Edicy kan niet alleen gezien worden In het gebruiksgemak. Het laat u een aantal externe web services integreren met uw website. Het enige wat u hoeft te doen is een html bewerkings zicht uit de toolbar te openen en de code te plakken van de online tool of service zoals Google Calender, Google maps maar ook sociale plugins zoals facebook of tripadvisor hebben u voorzien.


Hoe installeer ik een Google Analytics account?

Log in op Google Analytics https://www.google.com/analytics/. Klik op “voeg nieuw account toe” en registreer uzelf. Dit zorgt ervoor dat u een deel van de code krijgt die u hier kunt zien. Kopier deze code en ga naar uw Edicy pagina. Ga naar “Rapportages”  “meer statistieken”. Klik op “voeg meer trackers toe” en plak uw “Google Analytics Javascript Code” in dit veld en druk op “Bewaar instellingen

Bedenk wel dat u een correct adres moet invullen in uw Google Analytics account. Als u uw bedrijf wilt promoten met een adres zoals “mijnbedrijf.com” dan moet u ook “mijnbedrijf.com” toevoegen, niet “Mijnbedrijf.edicypages.com” of “mijnbedrijf.edicy.co”.

Lees meer

Hoe stel ik enquetes in voor online bestellingen, contact, etc.

 Een formulier gebied kan toegevoegd worden naast elke of in plaats van elk inhoudsgebied op uw site. Naast tekst en galerij is dit het derde inhoudstype. Vanaf hier spreekt het voor zich. U kunt rij na rij toevoegen uit verschillende enquêtes en de details aanpassen door alleen op elke rij te klikken. Als het nodig is dan kunt u ook tekstblokken toevoegen tussen de velden. Algemene instellingen voor enquêtes kunnen gevonden worden in de laatste rij met de voeg toe knop. Oh en wist u dat alle enquête data gedownload kan worden als een CSV bestand zodat u het kunt gebruiken in legendarische software zoals Excel? Lees meer

Hoe stelt u een blog in op uw website?

 Om een nieuw blog toe te voegen, voegt u een nieuwe pagina toe en selecteerd u het layout type als “Blog & Nieuws”. Edicy zal deze pagina automatisch behandelen als een blog en laat u berichten en commentaar erop neerzetten.

Lees meer


 Om te starten met bloggen klikt u op “blogs” aan de benedenzijde van de pagina, open “nieuw bericht” om een blanke pagina te laden en begin met schrijven.


Log in op uw site en start met schrijven..