Iedere dag neemt wel iemand contact met me op om te discussiëren over de opzet van hun website project. Steeds vaker hebben ze een lijst samengesteld van "Ik wil" functionaliteit, in plaats van een realistische kijk op hoe het in de praktijk zal worden gebruikt. Hoe meer wensen er zijn — des te minder de kans om een enkele bestaande module te vinden die dat zou kunnen.
All-in-one Frankenstein of a softwareDe oplossing? Het is onontkoombaar — iemand komt met een geweldig idee om alle tijd en geld van je bedrijf te verkwisten  — het opzetten van een nieuwe server, installeren van een alles-in-één- oplossing en ontwikkel al de ontbrekende onderdelen vanaf de grond erbij. Want dat wou je toch? is het niet? Het probleem is dat je uiteindelijk zit opgescheept met een Frankenstein's monster van een website dat een fortuin heeft gekost en weinig praktisch nut heeft. Dus, hoe kun je dit voorkomen?

Doe het niet!

 1. Ontwerp het niet vanuit het niets. Een website die apart is ontwikkeld om precies aan al je criteria te voldoen kan gemakkelijk erg duur en erg doods worden. En als je criteria veranderen of van verkeerde aannames uitgegaan zijn?
 2. Ontwerp geen dodelijke functionaliteit. De grootste missers die je kunt vinden op internet zijn forums zonder discussies, nieuws daterend van 2001 en intranets met 0 gebruikers.
 3. Vertrouw niet in totaal oplossingen. Een onderdeel dat één probleem oplost is goed gefocusde tool. Een onderdeel dat alle problemen oplost, focust nergens op en lost daarom niets op.
 4. Automatiseer niet alles. Is het je schatting om ongeveer 50 produkten te verkopen met je webwinkel? Waarom zou je dan behoefte hebben aan een synchronisatie met je magazijnsoftware?

Hoe dan wel?

 1. Gewoon lanceren. Flexibel aanpassen aan je behoeftes spaart een boel tijd en geld uit. Maak je webwinkel met Shopify, website met Edicy, intranet met Basecamp. Dit zijn eenvoudige basisgereedschappen die stuk voor stuk een probleem voor je oplossen. Maar ondanks hun eenvoud doen ze hun werk goed en ze zijn onmiddelijk inzetbaar.Instead of all-in-one software, combine the best
 2. Breidt het uit. Ook al omvat het basissysteem niet direkt alles, het is eenvoudig (bijna) gratis uit te breiden. Je kunt uitgebreide foto galerijen installeren met Flickr, een zoekfunctie binnen de site met Google, kalender en agenda functies met BookFresh. Maak gebruik van een verscheidenheid aan uitstekende gereedschappen in plaats van één verschrikkelijk slechte all-arounder. Nieuwsbrieven kunnen verstuurd worden met CampaignMonitor, documenten Kunnen gedeelt worden met GoogleDocs.
 3. Volg de realiteit, probeer het niet opnieuw uit te vinden. Ontwikkel en verbreed je site continue in plaats van a) het laten verkommeren of b) proberen het gelijk perfect te maken. Krijg je al 30 support e-mails per dag? Prima, tijd om een forum op te zetten. He je werkelijk vaker dan eens per jaar iets nieuws te vertellen? Mooi, zet dan een nieuws sectie op je site.
 4. Gebruik echte mensen. Tot op zekere hoogte is het automatisch maken onontkoombaar. Maar om mee te beginnen zijn echte mensen beter. Daardoor leer je hoe en wat je kunt automatiseren. Bovendien helpt menselijk, persoonlijk vriendelijke ondersteuning om een loyale klantenkring op te bouwen. Automatiseer wanneer je denkt binnenkort met een tekort aan mankracht te komen zitten.

Ander hoofdstukken over het maken van een goede website:

Reacties

 • 1 27 okt

  1

 • 1 27 okt

  1

 • 1 27 okt

  1

 • 1 27 okt

  1

Voeg een commentaar toe

Email again:

Edicy blog

Het leven achter de simpelste web creatie tool


Recente Buzz