Websites zijn opgebouwd uit een aantal verschillende bouwstenen. Uiteindelijk ben  je nodig: het ontwerp, de inhoud (teksten en foto's), promotie en een aantal technische zaken als een website-adres, hosting en systeembeheer voor het beheer van content. De meeste van al ben je nodig het "het gedaan  krijgen". Je hebt beslissingen nodig, niet discussies.
Gathering your team of web specialistsVerzamel geen groot team, om je verantwoordelijkheden te ontwijken. Verspil geen tijd door weken bezig te zijn met het schrijven van de inhoud en maanden met het ontwerpen van je site.

Maak je site snel, in plaats van het streven naar perfectie. In deze snelle wereld is het niet nodig elk detail volledig uit te werken. Maak het gewoon nu klaar! Publiceer je site in één dag zelfs als het nog niet compleet en niet perfect is. Daarvoor krijg je al wel een site die dagelijks bezoekers trekt. Per dag zal je site steeds vollediger worden en goed worden.

Beslis alleen. Wacht niet tot er weer iemand uit de lucht komt vallen met nog een beter idee. Laat je niet afleiden van je heldere standpunten door twijfels, want mensen zijn het nooit allemaal met elkaar eens.

Vraag de beste adviseurs naar hun onderbouwde mening, maar laat ze niet meebeslissen. Democratie werkt in dit geval niet. Top adviseurs zijn een ander verhaal. Luister naar ze om de basis van je site goed te krijgen. En maak dan je punt. Doe het. Ga verder.
Camel is a horse designed by a committeeZoals Seth Godin het stelt, het ontbinden van de commissie maakt de zaak rond. Er wordt ook gezegd dat "Een kameel is een paard, dat ontworpen is door een commissie."

Moet ik een kant en klaar ontwerp nemen, of een ontwerper huren?

Ontwerp is, klassiek gezien, een luxe artikel. Mensen krijgen een hartaanval als ze de rekening ontvangen van de ontwerpstudio. De markt heeft echter een behoorlijke diversificatie doorgemaakt. Er hoeft niet langer een keus gemaakt worden tussen "het hebben van een ontwerp of niet". Je kunt altijd een prachtig ontwerp hebben. De prijzen variëren  van compleet gratis ontworpen designs (templates) tot super kostbare ontwerpen, exclusief op maat gemaakt door de beste ontwerpers in deze industrie.

De vraag is dus alleen: hoe groot is je budget? Meestal is het budget klein, maar kan het ontwerp nog steeds uniek zijn voor de sites. Als iemand echt niet met een standaard template uit de voeten kan en het budget is echt laag, is er toch nog een kans. Er is een gulden middenweg -- huur een freelancer in die goed is in ontwerpen en code schrijven. Laat hem een gratis template op maat maken voor de site. Dat moet ongeveer een halve dag werk zijn.

Wie moet de inhoudelijke teksten schrijven?

Er is geen standaard inhoud te downloaden van "stock" sites. Dit is het moeilijke stuk werk -- je moet de teksten zelf schrijven of daar iemand voor inhuren. Het goede nieuws is dat simpele, korte, to-the-point teksten het beste werken.Dus de meesten van ons kunnen dat goed genoeg. Vergeet de afbeeldingen niet! Foto's van uw team, producten, kantoor of allerlei andere zaken om uw boodschap te illustreren.

No need for getting your hands oily anymore

Hoe om te gaan met de technische zaken?

Het verbinden van het ontwerp met de inhoud, terwijl dit je website in de lucht brengt, betekende vroeger veel hulp van de IT afdeling. Domein namen, hosting, PHP, CMS en andere griezelige acronymen.

Nu is dat het eenvoudigste deel geworden. Het is niet meer nodig om je handen vies te maken. Je kunt je site zelf maken met verschillende website diensten. Je hoeft het handige, tienjarige buurjongetje er niet meer bij te halen. Maak je site zelf, het is eigenlijk heel eenvoudig. Als je een eigen ontwerp hebt, laat de ontwerper dat integreren met de website dienst.

Promotie

De vraag over hoe de pasgeboren website te promoten gaat meer over de algemene business filosofie dan over het maken van een geweldige site.

Om het kort te houden -- verdiep je in de basisbeginselen van online marketing. Dat hoort bij een website die wil groeien. Leer hoe je beter scoort bij Google's zoek resultaten, hoe je de bezoekers statistieken van je site kunt analyseren, hoe je bekender wordt en hoe en wanneer je reclame moet maken. En dan trek je de stoute schoenen aan en doe je het zelf, of als het niet jouw ding is, zoek iemand om dit voor je te doen. Een website draait vaak uit op een mislukking zonder goede promotie.

Ander hoofdstukken over het maken van een goede website:

Geen commentaren

Voeg een commentaar toe

Email again:

Edicy blog

Het leven achter de simpelste web creatie tool


Recente Buzz